Activiteiten


Verslag Iedereen telt mee in Den Bosch 2020


Verslag Iedereen telt mee in Den Bosch 2019Verslag thematafel vervoer dd. 10 oktober 2019

Voorzijde kaart:

OP NAAR EEN VOELBAAR BETER 2021 

Binnenzijde kaart:

4 januari is  Wereld  Braille
Dag.  Dit is namelijk de ge-
boortedag van  Louis  Braille.
Door hem hebben duizenden zeer
slechtziende en blinde mensen
over de hele wereld toegang tot
(digitale) informatie en de
mogelijkheid om (digitaal) te
communiceren. Het  VN-verdrag
handicap stelt: alle informatie
moet voor iedereen toegankelijk
zijn door middel van elk
communicatiemiddel.  Daarom in
braille onze nieuwjaarswens!

https://www.onbeperktlezen.nl/leesvormen/braille/braille-leren


Paddenstoelen zien op 10/10” – De Week van de Toegankelijkheid 2019. Een initiatief van Ieder(in), dit jaar onder andere in samenwerking met Natuurmonumenten, met gratis activiteiten voor iedereen.

Op 10 oktober hebben wij een bijzonder leuk samen gewerkt met Natuurmonumenten. In het kader van de Landelijke Week van de Toegankelijkheid hebben wij een activiteit georganiseerd met als thema: 10-10 paddenstoelen zien. Dat hebben we gedaan in de vorm van een thematafel. Het makkelijk kunnen bezoeken van natuurgebieden is immers benoemd in artikel 30 van het VN-verdrag. Naast een heel leerzame dag, dankzij natuurgids Nicole, hebben we ook veel andere bezoekers kunnen vertellen over het VN-verdrag. Klik HIER om ons filmpje te bekijken.


High tea met IT

In de Landelijke Week van de toegankelijkheid op dinsdag 6 oktober organiseren wij van 14.00 tot 16.00 uur een digitale high tea.


Het VN-verdrag Handicap beschrijft dat mensen met een handicap over nieuwe technologieën zouden moeten kunnen beschikken en die ook moeten kunnen gebruiken. En daar wringt soms de schoen.
Van 14.00 tot 15.30 uur horen we hoe enkele mensen met een beperking omgaan met de digitale wereld. In de vorm van een webinar (bijeenkomst via beeldbellen) gaan we elkaar ontmoeten en kunnen we in gesprek met elkaar. Na afloop hiervan ronden we af onder het genot van een kopje thee of koffie. U wordt hierbij van harte uitgenodigd om digitaal aan te schuiven en mee te praten.
Wilt u meedoen aan deze digitale hightea, dan is het voldoende om een mailtje te sturen aan: info@iedereenteltmeeindenbosch.nl
Voor het toezenden van uw deelnamebenodigdheden verzoeken wij u om ook uw postadres (voor eenmalig gebruik) door te geven. Wij verzorgen uw thee en ook koffie op dit opgegeven adres.
Per mail ontvangt u de noodzakelijke codes om in te loggen.


28 maart 2019, Thema tafel: bezoek Activiteiten Centrum Duinendaal

Het project Iedereen telt mee in Den Bosch! heeft op 28 maart 2019 gesproken met een grote groep mensen met een handicap. Tijdens deze bijeenkomst werd het VN-verdrag voor mensen met een handicap uitgelegd. Ook werd het gesteld dat het ontzettend belangrijk is dat er mét mensen met een handicap wordt gesproken en niet óver hun. vanuit de groep kwam naar voren dat er nog een wereld te winnen is. Het was een zeer zinvolle en positieve bijeenkomst.


18 maart 2019, Thema-tafel: Bezoek Kinepolis

Op 18 maart heeft een delegatie van mensen met een handicap een bezoek gebracht aan Kinepolis. Op een uiterst vriendelijke wijze zijn zij ontvangen door Peter de Baaij, die alles heeft uitgelegd over hoe de bioscoop werkt en op welke manier zij rekening houden met mensen met een handicap. Op overtuigende wijze hebben de “ervaringsdeskundigen” een aantal zaken voor het voetlicht kunnen brengen. Iets waar de manager van Kinepolis, ‘s-Hertogenbosch goed kennis van heeft genomen. De delegatie was erg te spreken over hoe correct ze werden behandeld en dat zij zeer serieus genomen werden in de zaken die ze naar voren brachten.